Modulpadka

MODULPADKA forgalomterelő rendszerek

Moduláris forgalomtechnikai szigetek, terelőelemek újrahasznosított műanyagból. 

A modulpadka rendszerrel a hagyományos, épített kialakításhoz képest, töredék költségből és jóval rövidebb idő alatt alakíthatóak ki forgalomtechnikai megoldások. Ezek az elemek forgalomtechnikai eszköznek minősülnek, ezért az így kialakított átalakítások legtöbb esetben nem építési engedély kötelesek, csupán az érintett út kezelőjének jóváhagyásával építhetők.

A robusztus szigetelemek szilárd, tartós újrahasznosított műanyagból készülnek. Időjárásállóak, rendkívül kemények és ellenállóak. A sziget a külső peremén fekszik fel. Ez lehetővé teszi a tetőszelvény kialakítását, vagy a rendszer út egyenetlenségeihez történő igazítását. Ha a szigetelem még így sem illeszkedik, az újrahasznosított anyag előnye, hogy mechanikusan könnyen megmunkálható, és ezért a szükséges igazításokat a végső beállításhoz akár a helyszínen is könnyedén el lehet végezni. Az elemek alján mélyedések találhatók, amelyeken keresztül a felszíni víz akadálytalanul futhat. Ez biztosítja a vízelvezetést. 


Védett kerékpársávok

Modulpadka Lüft kerékpársáv védelem, úgynevezett "Wiesbadeni szegély". A kerékpársávok forgalmi sávoktól történő elválasztása rendszerint burkolati jelekkel történik. Ezzel szemben a "Protected Bike Lanes" védelemmel ellátott kerékpársávok határozottabb elválasztást jelentenek a gépjárműforgalomtól. A "Bike Lane Protector" használatával megakadályozható a járművek áthajtása, vagy parkolása. Ez határozott biztonságnövekedést jelent a kerékpárosok részére.